Linseed Oil – Lenmagolaj

Linseed Oil – Lenmagolaj

5.650 Ft30.850 Ft

Hidegen sajtolt lenmagolaj. Javítja a bőr és szőr kondícióját valamint hasznos emésztést segítő anyag, valamint előnyös hatása van a szív-és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre is.

Leírás

Hidegen sajtolt lenmagolaj amely ALA – A linolénsav (mely egy Omega-3 zsírsav) tartalmú, ez az egyik legfontosabb esszenciális zsírsav. Számos biokémiai reakcióban játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív-és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását. Javítja a bőr és szőr kondícióját valamint hasznos emésztést segítő anyag.
A lenmag az egyetlen olaj mag, amely hasonló arányban tartalmazza az omega3  és omega6 zsírsavakat, mint a fű. Ez az arány kb 4: 1. Lenolaj körülbelül a 58% omega3 és 14% omega6 zsírsavat tartalmaz. (A rizskorpa és napraforgó olajokban túl magas az omega-6 tartalom, emellett a napraforgó olaj nem tartalmaz omega3 zsírsavakat.)

Az Omega-3 zsírsavak, esszenciális zsírsavak, 3 fő típusa az alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA), és a dokozahexaénsav (DHA).

Az Omega-3 zsírsavak közül az ALA, vagyis alfa-linolénsav a legelterjedtebb, immunrendszer erősítő, ízületeket és az ízületi szalagokat támogató, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint támogatja az emésztőrendszer működését is. Omega-3 zsírsav található a friss fűben, de már nem található meg a szénában, ezért etetésük télen különösen ajánlott.

A lenmagolaj nem csak gyönyörű, fényes szőrzetet eredményez, hanem segít több bőrprobléma kezelésében is, mint pld. a nyári ekcéma (SSRD).

Nem tartalmaz a Jockey Club és FEI által betiltott anyagokat.

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10 – 20 oC közötti hőmérsékleten, fénytől védve.

Adagolási javaslat:

200 kg testsúlyig 40 ml/nap
300 – 400 kg testsúlyig 60 ml/nap
450 – 600 kg testsúlyig 80 ml/nap
600 kg testsúly felett 100 ml/nap

Kiszerelés: 500 ml (EH 135),  1 literes (EH 140), 2,5 literes (EH 715) és  5 literes (EH 141) műanyag flakonban.
Az 1 liter lenmagolaj  kb 20-30 napra elegendő.

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

, , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Linseed Oil – Lenmagolaj” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…