Filozófiánk

Filozófiánk

Vitamin, táplálékkiegészítő lovaknak?

Az Equimins® cég alapfilozófiája arra a köztudott ismeretre épít, hogy a lovak természetüknél fogva növényi rostot fogyasztó állatok. Amíg vadon éltek, lehetőségük volt mezőkön legelészni, bozótosban keresgélni bizonyos növények, gyógyfüvek után kutatva és ez a napi étrendjük része volt.

Manapság nagyon sok lótulajdonos nagyrészt abraktakarmányból álló táplálékot próbál adni a lovának. Tudjuk azt is, hogy olyan lovak számára, amelyek versenyeznek vagy megerőltető munkát végeznek extra energiát adó táplálék szükséges, erre jó megoldás az olajokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal történő kiegészítés.

A táplálkozásban és a kiegészítők alkalmazásában nagyon fontos hogy azokat egyénre szabottan adjuk, az adott ló igényeihez, az egyéb bevitt táplálékhoz és a terheléséhez igazodva. A bevitt táplálékoknak elegendő kalóriát kell adniuk a legbiztonságosabban etethető módon, megfelelő emészthető energiát kell biztosítaniuk a tevékenységhez, terheléshez igazodva, ugyanakkor a bevitt tápláléknak megfelelő tápértéket, a szükséges vitaminokat és nyomelemeket is biztosítani kell az adott állat számára.

Kiegészítőink sokféleségükben ezekhez a követelményekhez igazodnak, az általános vitaminokat és nyomelemeket tartalmazó kiegészítőkön kívül adott területeket, kockázatokat vagy problémákat céloznak meg. Az Equimins® termékei a legmodernebb technológiával és alkotórészekkel készülnek, a gyártásuk során a leghatékonyabb felszívhatóságra és hasznosulásra összpontosítva.

Az Equimins® termékei, noha 30 éve ismertek már Angliában és más Nyugat-Európai országokban, 2010-ben kerültek Magyarországra, ahol magas minőségük és elérhető áruk miatt hamar kedvelt táplálékkiegészítőkké, keresett termékekké váltak.

Az angol anyacég folyamatos kutatás-fejlesztési tevékenysége teszi lehetővé a márka és termékek folyamatos fejlődését. A cég számára fontos az innováció, a fenntartható fejlődés, rendszeresen új termékek jelennek meg  – amelyek gyártását minden esetben komoly kutatómunka előzi meg – olyan forradalmian új technológiákat alkalmazva a takarmánykiegészítők gyártásában, amelyeket korábban csak a humán készítmények előállításában használtak.

Kérjük, ha olyan terméket keresnek, amelyet nem találnak a készítményeink között, de Önök szerint fontos lenne, akkor is jelezzék számunkra. (Így került be új termékként a kínálatba pld. az Amino complex Plus aminosav kiegészítő, az Eventing grease csúszógél , és az Untye kiegészítő.

Miért egyediek az Equimins® táplálékkiegészítők?

  1. Először is egyedi módon speciális technológiával élesztőkrémbe vegyítjük az ásványi anyagokat, majd porlasztásos szárítással szárítjuk. Ez az ásványi anyagokat teljes mértékben hasznosulhatóvá teszi, szemben a hagyományos kőzet alapú ásványi anyagokkal, ahol annak csak 20-25 %-a tud felszívódni.
  2. Másodszor 15 % búzacsírát használunk, amely különösen magas B vitaminokban. Ez kiegészíti azokat a B-vitaminokat, amelyeket mi adunk a keverékhez.
  3. Harmadszor, nagy mennyiségű Saccharomyces cerivisae élesztőnek egy bizonyos formája gondoskodik arról, hogy a rostok a vastagbélben sokkal jobban emészthetőek legyenek. Ezeken kívül még sok probiotikumot és prebiotikumot adunk hozzá az emésztés elősegítése és az immunrendszer támogatása érdekében.
  4. Végül, de nem utolsó sorban a pellet előállítása hideg pelletizáló rendszerben történik, gőz alkalmazása nélkül, így egyetlen összetevő sem károsodik a gyártási folyamat során.

Reméljük, örömüket lelik a honlapunkon történő böngészésben és sok hasznos információt találnak rajta.

Gondosan megfogalmazott termékleírásainkat, szeretnénk kiegészíteni vevőink értékeléseivel és az általuk küldött fényképekkel is, hogy azok másoknak is segítenek a kedvencük számára a legmegfelelőbb termék kiválasztásában.