Filozófiánk

Filozófiánk

Vitamin, táplálékkiegészítő lovaknak?

Az Equimins® cég alapfilozófiája arra a köztudott ismeretre épít, hogy a lovak természetüknél fogva növényi rostot fogyasztó állatok. Amíg vadon éltek, lehetőségük volt mezőkön legelészni, bozótosban keresgélni bizonyos növények, gyógyfüvek után kutatva és ez a napi étrendjük része volt.

Manapság mégis sok lótulajdonos nagyrészt abraktakarmányból álló táplálékot próbál adni a lovának. Tudjuk azt is, hogy olyan lovak számára, amelyek versenyeznek vagy megerőltető munkát végeznek extra energiát adó táplálék szükséges, erre jó megoldás az olajokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal történő kiegészítés.

A táplálkozásban és a kiegészítők alkalmazásában nagyon fontos hogy azokat testre szabottan adjuk, az adott ló igényeihez, az egyéb bevitt táplálékhoz és a terheléséhez igazodva. A bevitt táplálékoknak elegendő kalóriát kell adniuk a legbiztonságosabban etethető módon, megfelelő emészthető energiát kell biztosítaniuk a tevékenységhez, terheléshez igazodva, ugyanakkor a bevitt tápláléknak megfelelő tápértéket, a szükséges vitaminokat és nyomelemeket is biztosítani kell az adott állat számára.

Kiegészítőink sokféleségükben ezekhez a követelményekhez igazodnak, az általános vitaminokat és nyomelemeket tartalmazó kiegészítőkön kívül adott területeket, kockázatokat vagy problémákat céloznak meg. Az Equimins® termékei a legmodernebb technológiával és alkotórészekkel készülnek, a gyártásuk során a leghatékonyabb felszívhatóságra és hasznosulásra összpontosítunk.

Az Equimins® termékei, noha 30 éve ismertek már Angliában és más Nyugat-Európai országokban, 2010-ben kerültek Magyarországra, ahol magas minőségük és elérhető áruk miatt hamar kedvelt táplálékkiegészítőkké, keresett termékekké váltak.

Folyamatos fejlesztésünk eredményeképpen rendszeresen jelennek meg új termékek, amelyek gyártását minden esetben komoly kutatómunka előzi meg.

Kérjük, ha olyan terméket keresnek, amelyet nem találnak a készítményeink között, de Önök szerint fontos lenne, akkor is jelezzék számunkra.

Miért egyediek az Equimins® táplálékkiegészítők?

  1. Először is egyedi módon speciális technológiával élesztőkrémbe vegyítjük az ásványi anyagokat, majd porlasztásos szárítással szárítjuk. Ez az ásványi anyagokat teljes mértékben hasznosulhatóvá teszi, szemben a hagyományos kőzet alapú ásványi anyagokkal, ahol annak csak 20-25 %-a tud felszívódni.
  2. Másodszor 15 % búzacsírát használunk, amely különösen magas B vitaminokban. Ez kiegészíti azokat a B-vitaminokat, amelyeket mi adunk a keverékhez.
  3. Harmadszor, nagy mennyiségű Saccharomyces cerivisae élesztőnek egy bizonyos formája gondoskodik arról, hogy a rostok a vastagbélben sokkal jobban emészthetőek legyenek. Ezeken kívül még sok probiotikumot és prebiotikumot adunk hozzá az emésztés elősegítése és az immunrendszer támogatása érdekében.
  4. Végül, de nem utolsó sorban a pellet előállítása hideg pelletizáló rendszerben történik, gőz alkalmazása nélkül, így egyetlen összetevő sem károsodik a gyártási folyamat során.

Reméljük, örömüket lelik a honlapunkon történő böngészésben és sok hasznos információt találnak rajta.

Gondosan megfogalmazott termékleírásainkat, szeretnénk kiegészíteni vevőink értékeléseivel és az általuk küldött fényképekkel is, hogy azok másoknak is segítenek a kedvencük számára a legmegfelelőbb termék kiválasztásában.