PhiloGastro® – gyomorvédő kiegészítő

PhiloGastro® – gyomorvédő kiegészítő

23.700 Ft

A pHiloGASTRO® egy növényi kivonatokból álló kiegészítő takarmány, amely kifejezetten az emésztőrendszer sav/bázis egyensúlyának helyreállítására szolgál, az emésztőrendszer, a gyomor és a patkóbél területein.
Nem csak megelőzésre, de a már meglévő a gyomor-bélrendszeri rendellenességek fennállása esetén is hasznos. Segít csökkenteni a stressz okozta gyomorproblémákat is.

Leírás

Tudományos kutatások alapján összeállított kiegészítő takarmány lovak számára válogatott gyógynövénykivonatokkal.

A készítmény a sav-bázis egyensúly helyreállítására szolgál a gyomor és a patkóbél szakaszán.  Kedvező hatását már kialakult gyomor-bélrendszeri problémák (kórós helyzetek) esetében is kifejti. Segít csökkenteni a stressz káros hatásait.

Egészséges lóban a gyomor homeosztázisa, az emésztőrendszer anatómiai és funkcionális integritása egy igen kényes egyensúlyi állapot. Amikor ezt külső vagy belső tényezők felborítják, a gyomorsav megtámadhatja a gyomor nyálkahártyáját, gyomorproblémákat, fekélyt és a legsúlyosabb esetekben gyomorperforációt okozva.

A gyomorfekély (EGUS – lovak gyomorfekély szindrómája) több tényező együttes következménye, beleértve a takarmányozást, tartási körülményeket, a versenysportot, a stresszt és a gyulladáscsökkentő gyógyszerek nem megfelelő használatát. Ez a probléma bármilyen életkorban előfordulhat, akár már a csikók életének első hónapjaiban is.

• Gyomornyugtató és gyomorvédő hatású

• Erősíti a gyomor nyálkahártyáját

• Csillapítja a gyomorégést, csökkenti a diszkomfort érzetét

• Hasznos EGUS (lovak gyomorfekély szindrómája) esetén

• Immunerősítő hatású

• Csikók és sportlovak alapvető kiegészítői között is hasznos

Összetétel: Víz, glükóz, poliszorbát 80, kálium-szorbát, xantán, glicerin, nátrium-klorid, Olea europaea levélkivonat, Citromsav, Aloe ferox et Aloe vera levéllé (0,2%), Althaea officinalis gyökér száraz kivonata, Foeniculum vulgare dulce gyümölcsolaj, Echinacea angustifolia gyökér folyékony kivonat, Malva sylvestris levélolaj, Solum fullonum.

Glükóz 1,25%
Nedvesség 97,83%
Analitikai összetevők relatív mennyisége
Nyersfehérje
Nyersrost
Nyers zsír 0,10%
Hamu 0,78%
Nátrium 0,04%

 

Technológiai adalékanyagok

Kálium szorbát E202 4.000 mg/kg
Xantán gumi E415 3.000 mg/kg
Poliszorbát 80 E433 3.000 mg/kg
Citromsav E330 500 mg/kg

INFORMÁCIÓ – EGUS (Equine Gastric Ulcer Sindrome – lovak gyomordekély szindrómája)

A fekély a gyomornyálkahártya folytonosságának megszakadása, amit lassú, nehéz gyógyulás vagy a gyógyulás hiánya jellemez.

Peptikus fekélyről akkor beszélünk, ha a gyomorban vagy a patkóbélben (nyombél) a tápcsatornát belülről borító nyálkahártyán keletkezik a felmaródás (fekély, ulcus). A kialakulás helyétől függően lehet szó nyelőcső-, gyomor- vagy nyombélfekélyről.

A kiváltó okok a krónikus stressz, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek hosszan tartó alkalmazása gyomorvédő szerek használata nélkül, irritáló méreganyagok a takarmányban, helytelen takarmányozás (pl. hosszan tartó koplalás, túl sok szemes takarmány etetése, rosthiány) és az intenzív edzés.

A fekélybetegség alattomos és nehezen diagnosztizálható, mivel a tünetek gyakran nem specifikusak. A gyomorfekély szindrómában szenvedő ló általában étvágytalanságot, állandó fájdalmat, agresszivitás jeleit, ingerlékenységet, csökkent aktivitást, munkakedv hiányát mutatja. Általában megfigyelhető súlycsökkenés, a szőrzet fénytelen, durva. A csikók ez előbbiektől eltérő tüneteket is mutathatnak: kólika szopás / táplálékfelvétel után, nyugtalanság, háton fekvés, fogcsikorgatás, nyáladzás, szakaszos szopás, hasmenés, étvágytalanság, reflux.

A pHiloGASTRO® HATÁSOSSÁGA
A pHiloGASTRO® hatékonyságát 19 lóból álló populációban igazolták az EGUS kezelésében (F. Bonelli et al., 2016, Journal of Equine Veterinary Science). Az állatokat gasztroszkópiának vetették alá a fitoterápiás kezelés alkalmazása előtt és hat héttel utána. A pHiloGASTRO®-val kezelt állatok (10/19) gyomorkárosodása javult a placebo csoporthoz képest (9/19). A pHiloGASTRO® aktívan és jótékonyan hat a gyomor elváltozásaira.

Adagolás:

Kifejlett lovaknak: naponta kétszer 60 ml etetéskor, legalább egy hónapig. Megelőzésként és/vagy fenntartó adagként 60 ml naponta egyszer lehetőség szerint szájon át beadva.
Csikóknak:60 ml-t naponta egyszer  legalább egy hónapig

Használható gyógyszeres kezelésekkel kombinálva. Ha 6 hónapnál hosszabb ideig használja, a 6 hónapon túli további alkalmazás előtt kérje állatorvosa véleményét.

Összetétel:
Aqua, glükóz, kálium-szorbát, xantángumi, glicerin, poliszorbát 80, nátrium-klorid, Olea europaea levél kivonat, citromsav, aloe ferox és aloe vera levéllé, Althaea officinalis gyökér száraz kivonat, Foeniculum vulgare vulgarefoliacea gyümölcsolaj, gyökérfolyadék kivonat, Malva sylvestris levélolaj, Solum fullonum.

Tárolása: száraz, hűvös helyen 10-20 C közötti hőmérsékleten, nedvességtől védve, hő- és fényforrásoktól távol tartandó. Használat után lezárandó. Minőségét a csomagoláson jelzett ideig megőrzi.

Kiszerelés: 1 liter, 5 liter flakonban

2466/1/NM/2024 NÉBIH ÁTI (1 l )
2466/2/NM/2024 NÉBIH ÁTI (5 l)

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PhiloGastro® – gyomorvédő kiegészítő” értékelése elsőként