Vita C vitamin kiegészítő

11.800 Ft

Vita C készítmény egyedi formában tartalmaz C-vitamint, kalcium kelátot és cinket a természetes antioxidáns hatások támogatására. Nagyon hasznos készítmény a tüdő működésének és az immunrendszer általános támogatására.
A készítményben lévő C-vitamin, kalcium és cink könnyen felszívható és hasznosuló módon van jelen.

Leírás

Vita C készítmény egyedi formában tartalmaz C-vitamint, kalcium kelátot és cinket a természetes antioxidáns hatások támogatására. Nagyon hasznos készítmény ha a tüdő működésében feltételezhetően a szabad gyökök okoznak zavarokat.
A készítményben lévő C-vitamin, kalcium és cink könnyen felszívható és hasznosuló módon van jelen.

Az antioxidánsok a lovak egészségének támogatásában is fontos készítmények. Bizonyos helyzetekben pld. stressz vagy betegségek esetén a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidáns vegyületet előállítani. A természetes antioxidánsok védik a szervezetet sejt szinten a környezeti szabad gyökök károsító hatásaitól.  Számos szabad gyök a külső környezetből kerül ki, napsugárzás, a legszennyezés miatt, valamint a fokozott mértékű riasztó és -irtó szerek és mérgező vegyszerekkel való érintkezés, stb miatt képződik.

A legismertebb antioxidánsok a C vitamin, E vitamin, A vitamin és a flavanoidok, valamint vannak ásványok amelyek elengedhetetlenül szükségesek a szervezet által termelt antioxidáns enzimek számára, ilyen pld. a cink, réz, magnézium, és szelén.

Összetétel:
C vitamin 300 g/kg
Kalcium (kelát) 100 g/kg
Cink Metionát (kelát)50 g/kg

Miért fontosak:

C vitamin: az aszkorbinsav fokozza a vas felszívódását a vékonybélben. Szükség van rá a kollagén anyagcserében, támogatja az immunrendszert, a sérüléseket követően gyorsabb a sebek gyógyulása, a csontok összeforrása és az izmok regenerálódása, megújítja a szervezet E-vitamin tartalékait.
Kalcium: az erős csontozat és izomzat építéséhez szükséges. Támogatja az izomműködést, megszünteti az izomgörcsöket. Támogatja a szívműködés szabályozását, valamint az idegimpulzusok továbbítását.
Cink: Fontos szerepe van az immunrendszer működésében és a bőr egészségének fenntartásában. Szerepe van a szőr növekedésében, javítja a reflexeket és az immunrendszer működését.

A magnéziumot és kalciumot tartalmazó, őrölt dolomitból a szervetlen kötésű ásványi anyagoknak csupán a 4–5%-a épül be a szervezetbe. Ezzel szemben az Equimins készítményeiben az aminosavakhoz kelát kötésben kapcsolódó ásványi anyagok hasznosulása kb. 45%.

Adagolási javaslat:

Kifejlett lovak számára:
30 g (1 adagolókanál) / nap a takarmányba keverve

Csikók és növésben lévő  lovak számára:
15 g (0,5 adagolókanál) / nap a takarmányba keverve

Kiszerelés: 1 kg (EH 499) műanyag vödörben.
Az 1 kg Vita C egy kifejlett ló számára 33 napi adag.

További információk

Kiszerelés