OTOMUCOPLUS – Fültisztító oldat kutyák és macskák számára

OTOMUCOPLUS – Fültisztító oldat kutyák és macskák számára

8.250 Ft

Természetes – biztonságos – környezetbarát – azonnali hatású ápolás kutyád / cicád fülének egészségéért. Aloe vera és teafa illóolajban gazdag fültisztító oldat. Hatékonyan távolítja el a fülben felhalmozódott szennyeződéseket, helyreállítja a bőr eubiotikus állapotát, enyhíti a viszketést.

Cikkszám: CGOTM100ML Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Fültisztító oldat kutyák és macskák számára

Állatgyógyászati ápolószer

Illóolajokban gazdag olaj-gél oldat, ami Aloe-t és  Teafa illóolajat (melaleuca alternifolia) is tartalmaz. Hatékonyan távolítja el a fülben felhalmozódott szennyeződéseket, helyreállítja a bőr eubiotikus állapotát, enyhíti a viszketést. Fizikai gátat képez az atkákkal szemben, képes kezelni a fül baktériumos és gombás állapotát.
Praktikus, újrazárható cseppentővel ellátott üvegben.

Alkalmazás, adagolási javaslat:

A külső hallójárat tisztítására.

Nyomjon néhány csepp oldatot a tisztítandó hallójáratba, masszírozza meg a fül tövét, hagyja hatni , majd távolítsa el a feloldott szennyeződést egy tiszta gézlappal. Heti rendszerességgel alkalmazható. Erős szennyezettség esetén alkalmazása 3-4 egymást követő napon javasolt.

Ellenjavallatok: Nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység esetén. A termék csak előírás szerint, a külső hallójárat tisztítására alkalmazható. Sérült dobhártya esetén nem alkalmazható! Ügyelni kell rá, hogy szembe vagy testnyílásba ne kerüljön. Ha szembe vagy sérült bőrre jut, bő vízzel azonnal le kell mosni.

Figyelmeztetések:

A termék alkalmazása nem helyettesíti az egyes kórképekben javallott állatorvosi gyógyszeres kezelést. Fülgyulladás gyanúja (kellemetlen szag, viszketés, fülrázás) esetén forduljon állatorvoshoz.

Az Otomucoplus termék segít a fülviszketés enyhítésében is?
Természetesen. Az Otomucoplus értékes, nyugtató hatású illóolajokban gazdag, természetes készítmény, amely azonnali enyhülést ad a fülviszketés ellen. Sőt, a fülek Otomucoplusszal történő rendszeres tisztításával a komolyabb és visszatérő problémák megelőzhetők.

Kivörösödött fül esetén is használható?
Igen, az Otomucoplus egy természetes termék, amely támogatja a hallójárat bőrének egészségét, csökkentve a bőrpírt és helyreállítva a bőr mikroflórájának helyes egyensúlyát, anélkül, hogy irritálná a felhámot.

Használható a fülzsír eltávolítására?
Igen, az Otomucoplus nyugtató és antibakteriális hatású növényeket tartalmaz, amelyek hasznosak a fülzsír túlzott termelődése esetén.

Összetétel:Aqua, MATRICE U.B.®, Melaleuca alternifolia levélolaj, Aloe glikolsav kivonat, Melaleuca leucadendron cajuputi levélolaj, Piper nigrum gyümölcsolaj.

Gyermekek elől elzárva tartandó! Kizárólag állategészségügyi célra!

Lejárati idő
Felhasználható eredeti csomagolásban tárolva a gyártástól számított 3 évig.

Tárolási előírások: 10–20 °C között, száraz helyen, fénytől védve tárolandó. Használat után gondosan vissza kell zárni.

A fel nem használt anyag és hulladék kezelésének módja:

A fel nem használt terméket, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Csomagolás: 100 ml cseppentővel ellátott műanyag flakonban 2475/1/NM/2024 NÉBIH ÁTI (100 ml)

INFORMÁCIÓ – Középfülgyulladás
A fülgyulladás kifejezés olyan gyulladásos folyamatra utal, amely a fül három komponensét, a külső, a középső és a belső fület érinti.
A kutyák és macskák esetében a leggyakoribba külső fül gyulladása, amikor a fülkagyló és a hallójárat érintett.
Ezeket a fülgyulladásokat, amelyek a fej ismételt rázásával, túlzott fülzsírtermeléssel, viszketéssel, bőrpírral és különféle egyéb tünetekkel járnak, különböző tényezők okozhatják, beleértve az anatómiai hajlamot (pl. lógó fül), a környezeti hatásokat (meleg-nedves klíma) és a kórokozókat (atkák, baktériumok, idegentest stb.).
Ha elhanyagolják, ezek a fülgyulladások a fül legbelső részeire is átterjedhetnek, ami az állat egészségi állapotának jelentős romlását, esetleg neurológiai tünetek kialakulását (pl. ataxia okozhatja).

 

 

További információk

Tömeg 0,1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„OTOMUCOPLUS – Fültisztító oldat kutyák és macskák számára” értékelése elsőként