Serenity Riders ChillOut Capsules – Nyugtató hatású kapszula lovasoknak

Serenity Riders ChillOut Capsules – Nyugtató hatású kapszula lovasoknak

12.350 Ft

Leírás

Magas hatóanyagtartalommal, nagyon jól emészthető magnéziumforrásokkal, B-vitaminokkal és két fontos növényi alkotórésszel készülő kapszula a nyugalom és higgadtság elérése érdekében. Hatásukat kiegészítik a B1-, B2- és B6-vitaminok, valamint a magnézium, amelyeknek szerepe van az idegrendszer normál működésének fenntartásában.

L- triptofánt is tartalmaz, amely:       

•     segít a természetes módon történő elalvásban, pihenésben
•     enyhíti a szorongást, feszültséget
•     antidepresszánsként hat
•     segítséget nyújthat az alkoholizmus elleni küzdelemben
 
A triptofán egy esszenciális aminosav, melyet amely a szervezetben számos funkciót tölt be (pl. neurotranszmitterek, a szerotonin illetve melatonin előállításában). A szerotonin, más néven boldogsághormon sokféle szerepet tölt be, többek között kulcsfontosságú az elalváshoz, javítja a stressztűrő képességet és csökkenti a depressziós tüneteket, hatással van a jó hangulatra és az alvásra.  500-2000 milligrammos dózisban adagolva jó természetes alternatívája lehet a szintetikus altatószereknek. 
 
A magnézium szervezetünk számára kiemelten fontos nyomelem. A magnéziumhiány tünetei többek között a nyugtalanság, izomgörcs, idegesség, fáradékonyság, valamint az izomgyengeség. 
 
A B-vitaminok különböző típusainak mindegyike fontos feladatot lát el az emberi szervezet élettani folyamataiban, egyes funkcióiik között gyakorta találunk átfedést. Szinte mindegyikük hozzájárul az immunerősítéshez, a mentális frissesség megőrzéséhez, az anyagcsere-folyamatok egészséges működéséhez. 

Összetétel:

Magnézium
Glicin
Kalcium
B1 vitamin
B2 vitamin
B6 vitamin
B12 vitamin
L-triptofán
Scutellaria lateriflora
Passiflora incarnata

Adagolás: 

Felnőttek: Naponta legfeljebb 6 kapszulát vegyen be (500 mg kapszulánként)
Gyermekek 14 éves korig: 3 kapszula naponta
A kapszulák bármikor bevehetők, de lehetőleg étkezés előtt és két órával a stresszhelyzet / verseny / lovaglás előtt. Bármilyen más sportágban is használható, nem minősül doppingnak.

Tárolás: 20°C alatt, fénytől védve

Eredetileg a versenystressz kezelésére fejlesztették ki ezt a készítményt, de mire jó még a Serenity Rider ChillOut kapszula?

  • Természetes segítség a hangulati egyensúly eléréséhez
  • A mindennapokban tapasztalt folyamatosan fennálló stressz generálta szorongás, düh, fáradtság, depresszió és alvászavarok leküzdésére.

A megoldás egy fontos része a szervezet normál funkcióinak helyreállítása, az egészséges működés támogatása. A Serernity kapszula ebben nyújt természetes segítséget, mert:

Javíthatja az alvás minőségét

A normál, pihentető alváshoz szükséges két fő biomolekula a szerotonin nevű idegi átvivő anyag és a melatonin nevű hormon, mindkettőt természetes úton triptofánból állítja elő az emberi szervezet. Kontrollált tanulmányok alapján a triptofán lefekvés előtti fogyasztása megnöveli a szerotonin és a melatonin koncentrációját, ezzel támogatja az egészséges alvást, lerövidíti az elalvási időt, növeli az alvás időtartamát és csökkenti az éjjeli felébredések időtartamát. Hasznosnak bizonyulhat az álmatlanság kezelésében.

Hozzájárulhat a jó hangulat megteremtéséhez

A szerotonint „boldogsághormon” néven is nevezik, hiszen a tudományos vizsgálatok arra utalnak, hogy fontos szerepe van a hangulat szabályozásában. A szerotonin alacsony szintje kapcsolatba hozható az olyan mentális és hangulati zavarok kialakulásával, mint a depresszió, szorongás, agresszív viselkedés, ingerlékenység és csökkent motiváció.

Ahhoz, hogy az emberi szervezet elő tudja állítani a szerotonint, megfelelő mennyiségű triptofánra van szüksége. Kutatások igazolták, hogy a triptofán-szint csökkenésével az agyi szerotonintermelés is csökken, ez pedig kihat a hangulatra, ronthatja a memóriát és fokozhatja az agressziót. A szerotonin nem pótolható étrend-kiegészítéssel, a triptofán azonban igen: kutatások megállapították, hogy a triptofán kiegészítés hozzájárulhat az egészséges hangulathoz és segítheti a szorongásos és hangulati zavarok csökkentését. Egyes vizsgálatok szerint a triptofán ugyanolyan hatásos a télen gyakori szezonális depresszió kezelésében, mint a fényterápia, a hatása pedig hosszabb ideig tart annál. A triptofán csökkentheti a stressz hatására termelődő kortizol szintjét, így a szervezet könnyebben birkózhat meg a stresszel.

Segíthet a migrén tüneteinek enyhítésében

A migrén a lakosság kb. ötödét érintő neurológiai betegség, ami rendkívül fájdalmas lehet, súlyos esetben megakadályozhatja a mindennapi feladatok mellett a munkavégzést is. Tudományos vizsgálatok a migrénes betegeknél alacsony szerotonin- és melatonin-szintet mutattak ki. A nem megfelelő triptofán-szint fokozhatja a migrén tüneteit, és kutatások azt mutatták, hogy a triptofán pótlásával jelentősen csökkenthető a migrénes rohamok gyakorisága, súlyossága és időtartama.

Támogathatja a fogyást

Tudósok kimutatták, hogy a triptofán-szint csökkenése növeli az éhséget, illetve a vér triptofán-szintje és az éhség közvetlen összefüggésben állnak egymással. A triptofán pótlása támogathatja a telítettség érzetét, ezzel pedig hozzájárulhat a testsúly csökkentésére irányuló törekvések sikeréhez.

Enyhítheti a PMS tüneteit

A menstruáció előtt 5-11 nappal jelentkező premenstruációs szindróma egy komplex tünetegyüttes, amit többek között depresszió, szorongás, harag, ingerlékenység, csökkent koncentrációkészség, álmatlanság, fáradtság, levertség kísérhet. A megnövelt triptofán-bevitel segíthet csökkenteni a premenstruációs tüneteket.