Leírás
Összetevők: mazsola, hibiszkusz virág, csipkehús, almakocka, narancshéj, aszalt sárgabarack, körömvirág szirom, természetes aroma.
Elkészítési javaslat: Forrázz le 1 csésze, 3dl lobogó vízzel 2 teáskanál teakeveréket. Hagyd állni 15 percet, majd szűrd le. Ízlés szerint mézzel ízesítheted.
Hatásai:
Hibiszkusz virág – Segít normalizálni a vérnyomást, antioxidáns tartalma védi a szervezetet a szabadgyököktől.
Csipkehús – Flavonoidokat tartalmaz. Népi gyógyítók szerint gyulladás csökkentő, megszünteti a fáradtságot, segít megfázás esetén.
Almakocka – Talán egyetlen más gyümölcs sem szerepel annyit mondókákban, népdalokban, mint az alma. Szabáyozza az emésztést, pozitív hatással van a szív és érrendszer megfelelő működésére.
Narancshéj – Fantasztikus illóolajokat, flavonoidokat tartalmaz. Gyulladás csökkentő, hatékonyan képes csökkenteni a koleszterin szintet, valamint antibakteriális hatású.
Sárgabarack – Igen népszerű gyümölcs, ami nem csak friss fogyasztásra, vagy kompótban használható fel. Küzd a fertőzések ellen, enyhíti a májkárosodással kapcsolatos problémákat, fokozza az anyagcserét.
Körömvirág – Szűz Mária aranyának (marigold) is hívják. Gyógyító ereje az ókor óta ismert. Kolostorok botanikus kertjeiben mindig termesztették. Többek között tartalmaz flavonoidokat, karotinoidokat. Gyulladás csökkentő hatású. Hatékonyan gyógyítja a nyálkahártyák, a gyomor és bél nyálkahártyáinak gyulladását. Immunstimuláló hatása is ismert.