Neki már segített a rizskorpa pellet

Vannak lovak, akik igazán különleges megoldásokat igényelnek. Hatalmas öröm, amikor a gazdival és az állatorvossal együttműködve nekik is sikerül segítenünk.

A minap kaptuk ezt a levelet:

“Egy súlyos, elméletileg gyógyíthatatlan autoimmun betegség hozományaként IBD is kialakult a lovamnál. Ez felszívódási zavart jelent, a vékonybél falának megvastagodása miatt csak a tápanyag kb. 30%-át tudta hasznosítani. Olyan tápot kerestem, aminek a legjobb a felszívódási értéke és mentes mindenféle mesterséges dologtól. Így találtam rá a rizskorpa tápra, amit az Equimins csapata be is szerzett nekünk.

A változás laikusoknak is szembetűnő. Az alapbetegség is megszűnt, hála a csodás új környezetnek, a természetes kiegészítőknek (Equiminseseket használunk a mai napig), a méregtelenítésnek és a kitartásnak, hiszen 2,5 év után is jöhet a csoda, senki ne adja fel!

Köszönjük Equimins!”

Nos, ezért vagyunk, és örömmel segítünk minden takarmányozással kapcsolatos kérdésben.

Mi az a rizskorpa táp pellet?

A rizskorpa táp pellet kevéssé ismert, de különlegesen értékes alternatív takarmány lovaknak, kiváló energia-, tápanyag- és vitamintartalommal.

Nagyszerű választás azoknak a lovaknak, akik érzékenyek a szemes takarmányban előforduló gabonafélékre vagy a takarmányokban lévő keményítőre (pl. allergia, Cushing-kór, inzulinrezisztencia, metabolikus szindróma), hanem sport- és hobbilovak számára is megfelelő. Gamma oryzanol tartalma segít a kondíció javításában.

Mi ezért ajánljuk a rizskorpa táp pelletet:

 1. Minden típusú lónak és póninak adható, különösen ha nehezen hízik a lovad, idős, vagy rossz étvágyú
 2. Ha lovadnak alacsony keményítőtartalmú étrendre van szüksége
 3. Sovány vagy betegség miatt legyengült lovak etetésére is ajánlott
 4. Jól használható tenyész- és sportlovak számára is a kondíció felépítése és javítása érdekében, mivel tartós, lassan felszabaduló energiát biztosít 
 5. Kalóriabevitel túlzott mennyiségű abraktakarmány nélkül
 6. Gabonamentes
 7. Jó energiatartalom
 8. Ízletes, a lovak szívesen fogyasztják
 9. Jól emészthető rosttartalom
 10. E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz
 11. Tartósítószertől mentes
 12. Alacsony keményítőtartalma segít elkerülni a gabonafélék etetéséhez kapcsolható viselkedési és anyagcsereproblémákat

A stabilizált rizskorpa pellet népszerű kiegészítő takarmány más országokban számos különböző lófajta számára.

Rizskorpa táp pellet: beltartalmi értékek, további részletek és megrendelés a képre kattintva
Rizskorpa táp pellet: beltartalmi értékek, további részletek és megrendelés a képre kattintva

 

De mi az a rizskorpa?

A rizskorpa a rizs magjának külső barna rétege. A ló takarmányokban használt rizskorpát eltávolítják az őrlés során, amikor is a fehér rizst állítják elő emberi fogyasztásra. Mivel a korpa a rizs magjának igen kis része, becslések szerint közel 20 kilogramm rizst kell lehántolni 1 kilogramm rizskorpa előállításához.

A rizskorpa gazdag zsírforrás, B-vitamint és foszfort is tartalmaz. A nyers rizskorpa zsírtartalma körülbelül 20-25%.

A nyers rizskorpa nagyon rövid tárolási idővel rendelkezik, ezért a gyártás egyik fontos folyamata a stabilizálás, amikor hőhatással és nyomással biztosítják, hogy a rizskorpa értékes tápanyagait megtartva kerülhessen a lovak elé. 

A stabilizált rizskorpa pellet etetése biztonságos és megfelelő módja annak, hogy extra kalóriát adj lovad étrendjéhez. Mivel ezeknek a kalóriáknak nagy része zsírokból származik, a stabilizált rizstermék etetésével elkerülhetőek azok az emésztési problémák, amelyeket a magas keményítőtartalmú takarmányok etetése okozhat.

Rizskorpa táp pellet: beltartalmi értékek, további részletek és megrendelés >>