A szerencsés nyertes nem más, mint…

A szerencsés nyertes nem más, mint…

2024-02-29 / Magyar Dorottya

Véget ért a február, elérkezett első kvízünk sorsolása.

A kérdéssort hetven lelkes lovas töltötte ki. Lássuk a helyes megoldásokat!

A lovak ízületeit támogató takarmánykiegészítők legfontosabb összetevői a glükozamin, kondroitin és MSM, emellett a hialuronsav is rendkívül hatásos, így ezt is elfogadtuk. A mész és a zselatin viszont helytelen válaszok voltak.

Az MSM a Metil-Szulfonil-Metán rövidítése, a helyes választ a résztvevők közel 96%-a tudta. Azt viszont már minden kitöltő jól tudta, hogy a jó minőségű takarmánykiegészítők etetése mellett az alapos bemelegítés is hatékonyan hozzájárul az ízületek egészségének megőrzéséhez. Szintén 100%-os volt a sikerráta annál a kérdésnél, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon az ízületek sérüléseit, károsodását jobb-e megelőzni, mint kezelni. Minden válaszadó jól tudta, hogy a megelőzés sokkal jobb, mint a kezelés.

Az a fránya zselatin viszont a válaszadók közel háromnegyedén kifogott. A kérdés így szólt: “Igaz vagy hamis a következő állítás? A zselatin külsőleg (pl. pakolás formájában) és belsőleg (takarmánykiegészítőként) sem hatásos ízületi kiegészítő.”

Nos, az állítás igaz. A zselatin sem külsőleg, sem belsőleg nem támogatja hatékonyan az ízületek egészségét. Bővebben írtunk a témáról ebben a cikkben: A zselatinból nem lesz kollagén, avagy hagyd meg a zselatint a gyümölcstortára! »

A szerencsés nyertes pedig nem más, mint Kovács Dóra. Kedves Dóra, kérjük ellenőrizd az e-mailjeidet!

Hamarosan jelentkezünk a következő feladvánnyal, tartsatok velünk legközelebb is!