Tiszta E-vitamin olaj 250 ml

21.650 Ft

Az E vitamin fontos szerepet játszik az izmok fejlődésében, a megfelelő izomerő fenntartásában. Az izomzat növekedéséhez és megfelelő kondicionálásához és kemény munka utáni regenerálásához javasolt kiegészítő.

Törlés

Leírás

Tiszta E vitamin olaj táplálékkiegészítő lovak részére.

Fontos vitamin az egészséges izomfejlődés érdekében. Mivel a lovak nem képesek az E vitamin szintetizálására, ezért amennyiben lova nem tud jó minőségű legelőn legelni, akkor fontos az E vitamin bevitele számára. A friss fű kb 110 IU = NE (Nemzetközi Egység) E vitamint tartalmaz / kg.

Az izomzat növekedéséhez és megfelelő kondicionálásához és kemény munka utáni regenerálásához javasolt kiegészítő. Az E vitamin fontos szerepet játszik az izmok fejlődésében, a megfelelő izomerő fenntartásában. A kutatások szerint hasznos fiatal (gyors növekedésű) csikók számára, tenyészkancák és tenyészmének, valamint a csúcsformában lévő versenyző és sportlovak esetében. Az Equimins E vitamin olaj gyorsan és teljes mértékben felszívódik.

Az E vitamin erős antioxidáns, védi a sejtmembránokat, emellett segíti a szelén és a K-vitamin felszívódását is. Az antioxidánsok pozitív hatásait a kutatások is megerősítik. Legfontosabb szerepük, hogy csökkentik a szervezetben keletkező káros szabad gyökök mennyiségét, amelyek a sejtszintű légzés természetes melléktermékei, ám hatásuk káros a szervezetre nézve.  Mivel az E vitamin zsírban oldódik, ezért jellemzően hosszabb ideig képes elraktározódni a zsírszövetekben és a májban. Viszont szükség esetén gyorsan mobilizálódik.

Az E-vitamin (más néven tokoferol) nagy oxidáló hatása révén a szabad gyökök hamarabb lépnek vele reakcióba, mint a szervezetünk sejtjeivel. Megerőltető munka során a lovak teste is intenzívebb anyagcserét folytat, a nagyobb oxigén felhasználás miatt több szabadgyök keletkezik, melyek károsíthatják az izomszöveteket is, fáradtságot és izomlázat okozva. Az E- vitamin etetésével viszont a megerőltető feladatok, versenyszámok utáni  regenerálódás gyorsabb és hatékonyabb, ez a teljesítmény javulását, maximalizálását eredményezheti.
Ha lova hirtelen izomtömeget veszít, lábát nem emeli, hanem patáját gyakran húzza a földön, teljesítménye hanyatlik, gyenge és izomfáradtság jellemzi, akkor E vitamin pótlás is lehet szükséges számára, ennek eldöntésére konzultáljon lóspecialista állatorvossal.

Az Equimins E-vitamin olaj 1000 NE/gramm E-vitamint tartalmaz.

Nem tartalmaz a Jockey Club és FEI által betiltott anyagokat.

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10 – 20 C közötti hőmérsékleten, fénytől védve.

Adagolási javaslat:

5 ml / nap (1 teáskanál) ezzel 5000 NE tiszta E vitamint visz be.

Lovak minimum E vitamin szükséglete / nap

  • Egy éves kor alatt: 500 NE
  • 2 éves csikó: 800 NE
  • Felnőtt (500 kg) ló fenntartó adagja: 1100 NE
  • Sportlovak: 2,000 – 5,000 NE, A teljesítménytől függően
  • Vemhes kancák: 1,500 NE a vemhesség első 8 hónapjában, majd az utolsó három hónapban és a laktációs időszakban 2,000 IU.

Egyéb állapotok esetén más a szükséglet:

  • Allergia: 8,000 NE/ nap
  • EMND, EPM, bénulásos izomfesték vizelés vagy tying up szindróma: 5,000 – 10,000 IU
  • Patairha gyulladás: 5,000 NE
  • Alultáplált, rossz körülmények között tartott lovak : 1,500 – 2,000 NE
  • Betegség, műtét utáni felépülés, vagy egyéb megerőltető időszak: 1,500 – 5,000 NE (Megjegyzés: ne adjon E vitamint műtét előtt, mivel a véralvadási képességet befolyásolja)

Kiszerelés: 1 literes (EH 568) , 500ml (EH 987) és 250 ml (EH 986)műanyag flakonban.
A 250 ml E-vitamin olaj 50 napi adag, 1 liter E-vitamin olaj 200 napra elegendő. Szavatossági ideje gyártástól számított 2 év.

 

További információk

Kiszerelés

, ,

Érdekelhetnek még…