Rizskorpa táp pellet – különleges takarmányt igénylő lovak számára 20 kg

(1 vásárlói értékelés)

16.960 Ft

Értékes alternatív takarmány lovaknak, kiváló energia-, tápanyag- és vitamin tartalommal.

Link kapcsolódó cikkhez: Neki már segített a rizskorpa pellet

Leírás

Értékes alternatív takarmány lovaknak, kiváló energia-, tápanyag- és vitamintartalma nemcsak azoknak a lovaknak teszi nagyszerű takarmánnyá, amelyek bármilyen okból érzékenyek a szemes takarmányban előforduló gabonafélékre vagy érzékenyek a takarmányokban lévő keményítőre (pld. allergia, Cushing-kór, inzulinrezisztencia, metabolikus szindróma), hanem sport- és hobbilovak számára is megfelelő. Gamma oryzanol tartalma segít a kondíció javításában.

Alternatív takarmány: 

 • minden típusú lónak és póninak adható, különösen ha “nem hízik a lovad”, idős, vagy rossz étvágyú
 • ha lovadnak alacsony keményítő tartalmú étrendre van szüksége
 • ha lovad eladásra vagy szemlére szeretnéd felkészíteni
 • kalóriabevitel túlzott mennyiségű abraktakarmány nélkül
 • gabonamentes
 • jó energiatartalmú
 • sovány vagy betegség miatt legyengült lovak etetésére is ajánlott
 • jól használható tenyész- és sportlovak számára is a kondíció felépítése és javítása érdekében,  mivel tartós, lassan felszabaduló energiát biztosít a versenylovak számára
 • jó ízű
 • jól emészthető rosttartalom jellemzi
 • E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz
 • tartósítószertől mentes
 • alacsony keményítő tartalma van, amely segít elkerülni a gabonafélék etetéséhez kapcsolható viselkedési és anyagcsere rendszeri problémákat

A stabilizált rizskorpa pellet népszerű kiegészítő takarmány más országokban számos különböző lófajta számára.

A rizskorpa a rizs magjának külső barna rétege. A ló takarmányokban használt rizskorpát eltávolítják az őrlés során, amikor is a fehér rizst állítják elő emberi fogyasztásra. Mivel a korpa a rizs magjának igen kis része, becslések szerint közel 450 kg rizst kell lehántolni 23 kg rizskorpához.

A rizskorpa gazdag zsírforrás, B-vitamint és foszfort is tartalmaz. A nyers rizskorpa zsírtartalma körülbelül 20-25%. Sajnos a nyers rizskorpa nagyon rövid tárolási idővel rendelkezik, magas zsírtartalma és a lipáz nevű enzim miatt, amely azonnal elkezdi a zsírt lebontani, miután a korpa elkülönül a rizs magjától. Ezért a gyártás egyik fontos folyamata a stabilizálás, amely során hőhatással és nyomással inaktiválják a lipázt anélkül, hogy a termék a tápértékéből veszítsen. A stabilizálás során kalciumot is adnak hozzá, hogy a rizskorpa kalcium-foszfor aránya a lovak számára szükséges tartományba kerüljön.

Nyers vagy nem stabilizált rizskorpát nem szabad etetni a lovakkal a zsírbontási folyamat miatt fellépő emésztési zavarok miatt. A rizshéj magas lignin tartalmú, alacsony minőségű szálas takarmánynak tekintendő, tápértéke nincs, alom anyagnak használják faforgács helyett.

A stabilizált rizskorpa pellet etetése biztonságos és megfelelő módja annak, hogy extra kalóriát adjunk a lovak étrendjéhez. Mivel ezeknek a kalóriáknak nagy része zsírokból származik, a stabilizált rizstermék etetésével elkerülhetőek azok az emésztési problémák, amelyek nagy mennyiségű keményítőtartalmú takarmány etetésével előfordulhatnak.

Összetétele: 100% rizskorpa pellet,
nyersfehérje +/- 14,00%, nyersolajok és -zsírok +/- 15,60%

A takarmányban lévő rizskorpa olaj értékes vitamin- és energiaforrás. A termék kiváló minőségét és stabilitását a legmagasabb elvárásoknak és minőségi követelményeknek megfelelő feldolgozási módszerek biztosítják.

Adagolási javaslat:
0,1-1 kg / nap az egyéb takarmányok és a ló állapota, illetve terhelés függvényében. Ajánlott nedvesítve etetni.

Kiszerelés: 20 kg zsákban, magas portartalmú pellet formájában. A termék német gyártmányú.

További információk

Tömeg20 kg
Kiszerelés

Rizskorpa táp pellet – különleges takarmányt igénylő lovak számára 20 kg termékről 1 értékelés

 1. Fűri (megerősített tulajdonos)

  Csodás termék! Kórházban 3 hét alatt hirtelen 65kg-ot fogyott lovunk, 3 hónap alatt vissza nyerte régi súlyát, és csodájára járnak ragyogó-csillogó szőre miatt. Azóta a másik lovunkkal is etetjük. :-)

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…