Istállóburkolat gumipadlózat

8.500 Ft14.600 Ft

Ezek a lovas istállóburkolatok kiválóan alkalmasak boxok padló és oldalfalburkolatához, jártatógépek, patamosók, fedeztető helyiségek és közlekedő folyosók burkolatának.

 

Kiürítés

Leírás

Ha szeretne tisztább és egészségesebb életkörülményeket biztosítani lovai számára kevesebb élőmunka ráfordítással, és szeretné almozási költségeit csökkenteni, a magyar gyártású  istállóburkolat kiváló alternatíva és gyorsan megtérülő befektetés!

Az istállóburkolat használatával:

– Csökken az alom felhasználás
– Könyebb lesz az istálló takarítása: Az istállóburkolat, anyagából adódóan, könnyen takarítható, és  nem igényel különösebb karbantartást
– Javul a levegő minősége: sav és lúg álló, kiválóan elvezeti a folyadékot, így nem kerül a vizeletből az ammónia a levegőbe
– Egészségesebbek lesznek az állatok
– Anyagából adódóan könnyen méretre szabható, gyorsan telepíthető
– Nem tartalmaz ártalmas (színező) anyagot

Gumiburkolataink nem vulkanizált technológiával, hanem speciális eljárással, gumiőrleményből készülnek, így a burkolatok komfortja, terhelhetősége és kopásállósága kiváló. Az általuk biztosított extra szigetelőréteg jelentősége különösen hosszú, fagyos téli éjszakákon kiemelkedő.

Az istállóburkolat rugalmassága különösen jótékony hatással van idősebb, vagy hosszabb sérülésből felépülő lovak számára, mivel csökken a patákra nehezedő nyomás és feszültség. Betegség, sérülés esetén a rugalmas lapon a lovak kevésbé érzik a fájdalmat, emiatt egyenletesen terhelik a sérült részeket is, így hamarabb felépülnek. A magasabb komfortérzet mellett csökken a megbetegedések és az ízületi bántalmak kockázata.

A lapok mérete négyzetméterben, az ára tájékoztató ár / m2 a termék vastagsága szerint megadva. Az árat a megrendelés után a gyártói visszaigazolás után igazoljuk vissza pontosan, igény szerint ragasztó mennyiségével, árával és szállítási költséggel együtt.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem tangazdaságával  együttműködésben fejlesztve:
 

Equiflex istálló burkolatok (gumitégla előnyei Istállóburkolat)

 1. Kíméli a ló tüdejét – A könnyebb tisztán tarthatóság miatt javul az istálló levegőjének minősége, ami kíméli a ló tüdejét.

2. Védi az ízületeket – A rugalmas felület kíméli az ízületeket így megelőzhetőek az ízületi bántalmak, a sérült lovak pedig hamarabb felépülnek rajta.

3. Csökken a szükséges alom mennyisége – A gumilapok használatával csökken a szükséges alom mennyisége, így a boxok könnyebben és gyorsabban takaríthatók.

4. Higiénikus – A gumilap felülete elvezeti a folyadékokat, könnyen tisztán tartható, így csökkenthető a fertőzések veszélye.

Felhasználási területek

  • Orvosi helyiségek
  • Közlekedő folyosók
  • Fedeztető helyiségek
  • Patamosók
  • Jártatógépek
  • Boxok oldalfala
  • Boxok padlóburkolata
Az istállószőnyeg magyar gyártmányú, vagy rendelésre gyártva, vagy külső raktárból szállítjuk megrendelőinknek,  ezért erre nem érvényesek a törzsvásárlói kedvezmények és az ingyenes szállítás sem. A szállítás díja a megrendelést követően kerül ajánlásra.
Leragasztásához gumilap ragasztó is rendelhető. A ragasztó anyagszükséglete: 0,2 kg/m2.
 
Tapasztalatok

Az EquiFlex-szel burkolt jártatógépben szívesen mennek a lovak, egyszerű és könnyű a tisztántartása. Nem csúszkálnak benne, nem tudják kijárni a talajt, a villanypásztor is kifogástalanul működik. A gumiburkolatú boxokban kevesebb almot használunk, a lovak kifejezetten jól érzik magukat bennük. Tisztán tartásuk egyszerűbb lett, és higiénikusabb, mint a hagyományos boxok esetében, az oldalfal burkolata pedig megakadályozza a lábsérüléseket a rúgások esetén. Szekeres Ágota, díjugrató, kuratórium elnök, Equest Sport Közhasznú Alapítvány

 
 
 

További információk

MéretekN/A
Méret

100*100cm 2cm, 100*100cm 3cm, 100*100cm 4cm, 100*100cm 5cm, 100*100cm 6cm