Akció!

Homoktövis őrlemény 100 gr

3.350 Ft 2.995 Ft

A homoktövis támogatja az immunrendszert, növeli a szervezet védekezőképességének hatékonyságát. Magas vitamintartalma miatt az egyik legjobb immunerősítőként tartják számon.

Leírás

Szárított homoktövis őrlemény (takarmány alapanyag)

A homoktövis (Hippophae) támogatja az immunrendszert, növeli a szervezet védekezőképességének hatékonyságát. A szervezet öregedési folyamatát lassítja, növeli az ellenállóképességét. Véd a fertőzések ellen, javítja a szervezet általános állapotát. Az anyagcserét fokozza, a vércukorszintet csökkenti. Az epe termelődésére is jó hatással van, a tápanyagok lebontását nagymértékben segíti. Magas vitamintartalma miatt az egyik legjobb immunerősítőként tartják számon.

 

Növeli a fizikai és szellemi erőnlétet, azonban ezzel párhuzamosan csökkenti a stresszt.
Kedvezően hat a gyomorfekélyre, mivel fokozza a nyálkahártya felszínének víztaszító képességét, gyorsítja regenerációját, ezáltal megóvja a sérülésektől. Magas vitamintartalma miatt csillogó fényessé teszi a szőrt. Ajánljuk vemhes kutyák részére is a magas folsav tartalom miatt, hiszen az is nélkülözhetetlen a kölyök méhen belüli egészséges fejlődéséhez.

 

A homoktövis értékes szerves savakat, aminosavakat (cisztein, lecitin, fenilalanin), makro- és mikroelemeket (Na, P, Fe, Mn, B, Ca, Al, Si, Mg, Zn, Ti) tartalmaz. Flavonoid tartalma magas. Béta karotin tartalma tízszerese a sárgarépában lévő mennyiségnek. Magjában található olajában megtalálható az omega3-6-7-9 zsírsav, fitoncidok és nyomelemek.

 

Vitamintartalma is jelentős. A homoktövis több mint száz biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz. Kiemelkedően magas a C-vitamin tartalma; tízszer nagyobb, mint a citromé. A természetes E-vitamin 4-féle összetevőből áll, alfa-, béta-, delta- és gamma-tokoferolból, amelyek közül a gamma típusú, melyet a mesterséges készítmények nem tartalmaznak, különösen fontos a gyulladások megelőzésében. Az A-vitamin a csontnövekedésben, a hámszövetek, a bőr és nyálkahártya felépítésében játszik jelentős szerepet. A B- vitaminok felelnek a sejtek energiatermeléséért és a zsírok, fehérjék anyagcseréjéért, különösen idős korban fontos a megfelelő mennyiség bevitele. A szervezet számára fontos a K-vitamin is, melyet szintén jelentős mértékben tartalmaz.

 

Termékünk tartalmazza a homoktövis minden hasznos részét, levelét, termését, magját, kérgét, hiszen ezek más-más hatóanyagot tartalmaznak, egymástól eltérő koncentrációban. Szárított, finomra őrölt takarmányalapanyagunk 100% homoktövist tartalmaz.

 

Érdekesség: Az ókori Görögországban a homoktövis gyümölcsét a lovaknak adták az Olimpiai játékok előtt, hogy növeljék azok fizikai erejét, javítsák a külsejüket, mivel a lovak szőre gyönyörűen csillogott tőle. Innen ered a görög neve is: hippos – ló, pheas – fényes.

 

Adagolási javaslat:

10 kg alatti kutyáknak napi 2 gramm, 10 – 25 kg közötti kutyáknak napi 3 gramm, 25 kg súly felett napi 5 gramm őrlemény az eledelhez keverve. Fogyasztását kúraszerűen ajánljuk az őszi és tavaszi időszakban vagy immunhiányos állapot esetén. Kíméletes eljárással, 40°C-on szárított, így vitamintartalmát tökéletesen megőrzi.

 

Kiszerelés: 100 gramm aromazáró tasakban. Adagolókanalat nem tartalmaz.

Érdekelhetnek még…